בתחום בו אני עוסקת יוצא לי לפגוש אנשים רבים גם עם הפרעת קשב וריכוז וגם ללא , ואחת הנקודות שאני רואה אשר חוזרת על עצמה, זה חוסר ביטחון לגבי מה נכון או לא נכון עבורם מה כדאי לעשות לפני מה. במה להתמקד ואיך לא לפזר את האנרגיות שלנו. זה גם מה שמוביל אותנו לדחות דברים מסוימים לכעוס על עצמינו ,להתייאש , מכיון שהכיוון אינו ברור ואנו לא נותנים למח שלנו "הוראות ברורות"!
שווה לעשות עצירה ולבדוק מה הכי חשוב לנו ואיתו להתחיל .
ככל שנתפזר יותר נגיע לסוף היום ונהיה מאוכזבים וכועסים על עצמינו ועל הסביבה שלנו .
כל אחד מאיתנו יכול לקחת את זה לתחום שנוגע לו .משפחה וילדים ,זוגיות ,קריירה ,פנאי .
בימים אלה סטונטים נגשים לבחינות סמסטר תלמידים ניגשים למועדי חורף ובנוסף יש את חיי היום יום לכל אחד ואחד ואסור לנו לשכוח שבתוך כל זה צריך לשבץ רגעי הנאה וכיף שיעזרו לנו להטען ולהמשיך הלאה .
כדי להמחיש את עניין ההתמקדות בדברים החשובים ביותר בחיים שלנו הנה הסיפור הבא:
"יום אחד הוזמן מרצה זקן בבית הספר למנהל ציבורי בארה"ב לשאת הרצאה על הנושא "תכנון זמן יעיל"בפני קבוצה של 15 מנהלים בכירים בחברות הגדולות ביותר בארה"ב. ההרצאה הייתה אחת מתוך חמש הרצאות ביום העיון שאורגן עבורם. למרצה ניתנה שעה אחת "להעביר את החומר".
בעומדו בפני קבוצת האליטה הזו, שהיתה מוכנה לרשום כל מילה שתצא מפיו, העביר המרצה הזקן אתמבטו עליהם באיטיות ולאחר מכן אמר" :אנו עומדים לערוך ניסוי". מתחת לשולחן שהפריד בינו לבין מאזיניו הוציא המרצה מיכל זכוכית גדול והניחו בעדינות לפניו. לאחר מכן הוציא מתחת לשולחן כתריסר אבנים, כל אחת בגודל של כדור טניס, והניחן בעדינות, אחת אחת, בתוך המיכל. כאשר התמלא המיכל לגמרי ולא ניתן היה להוסיף עוד אבן אחת, הרים המרצה את מבטו באיטיות ושאל:"האם המיכל מלא?" כולם השיבו "אכן". המרצה המתין מספר שניות ושאל :"האמנם?"
ואז שוב התכופף והוציא מתחת לשולחן כלי מלא אבני חצץ.
בקפדנות שפך את החצץ מעל האבנים וניער מעט את המיכל. אבני החצץ הסתננו בין האבנים הגדולות עד שירדו לתחתית המיכל.
שוב הרים המרצה הזקן את מבטו ושאל את הקהל: "האם המיכל מלא?" עתה החלו מאזיניו המבריקים להבין את כוונתו. אחד מהם השיב "כנראה שלא." "נכון" השיב המרצה הזקן.
חזר והתכופף, והפעם הוציא מתחת לשולחן סיר מלא בחול. בתשומת לב שפך את החול אל תוך המיכל. החול מילא את החלל בין האבנים הגדולות ובין החצץ. פעם נוספת שאל המרצה את תלמידיו: "האם המיכל מלא?"
הפעם ללא היסוס ובמקהלה השיבו התלמידים המחוננים: "לא!"
"נכון" השיב להם המרצה הזקן.
וכפי שציפו תלמידיו רבי העוצמה והיוקרה, הוא נטל את כד המים שעמד על השולחן ומילא בהם את המיכל עד לשפתו.
המרצה הזקן הרים את מבטו אל הקהל ושאל: "איזו אמת גדולה יכולים אנו ללמוד מניסוי זה?"
בחושבו על נושא ההרצאה, השיב אחד הנועזים והזריזים שבין מאזיניו: "אנו למדים שככל שנראה לנו שהיומן שלנו גדוש ומלא התחייבויות, אם באמת מתאמצים תמיד ניתן להוסיף עוד משימות ומטלות".
"לא", השיב המרצה הזקן. "לא זה. האמת הגדולה שמוכיח לנו הניסוי היא זו:
אם לא מכניסים למיכל קודם כל את האבנים הגדולות, לעולם לא נוכל להכניס אותן אחר כך." דממה עמוקה השתררה באולם, כאשר כל אחד מנסה לתפוס את מלוא המשמעות של דברי המרצה.
הזקן התבונן בשומעיו ואמר:
"מהן האבנים הגדולות בחייכם? בריאותכם? המשפחה? ידידיכם? הגשמת חלומותיכם? לעשות מה שאתם באמת אוהבים? להילחם למען מטרה נעלה? להינפש? לקחת זמן לעצמכם? למכור פרופיל? "
"מה שחייבים לזכור הוא, שחשוב ביותר להכניס קודם כל את האבנים הגדולות בחיינו, כי אם לא נעשה זאת, אנו עלולים לפספס את החיים. אם ניתן עדיפות לדברים הקטנים (החצץ, החול) יתמלאו החיים בדברים הקטנים , ולא יישאר די מהזמן היקר שלנו כדי להשיג את הדברים החשובים באמת בחיים.
משום כך, אל תשכחו לשאול את עצמכם את השאלה: מהן האבנים הגדולות בחיי? וכאשר תזהו אותן, הכניסו אותן ראשונות למיכל החיים שלכם."
מאחלת לכם בהצלחה רבה שיהיו לכם ימים מלאי השראה ,עשייה ונתינה.
חיבוק גדול דליה אמסלם